Uwaga: Nasza strona korzysta z technologii do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie i w Internecie. Administratorem danych osobowych jest Ecosy Polska sp. z o.o.  Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności . AKCEPTUJĘ

Olej z Pestek Malin

29,00 
Czas dostawy:2 dni
Dostępne
+

Olej z pestek malin, nierafinowany, zimnotłoczony to cudownie pachnący i aksamitny antyoksydant, ochraniacz i ukojenie dla zmęczonej skóry. Jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy. A zapach! Cudo…Ale ok do rzeczy. Trochę konkretów o naszej malinie: olej tłoczony z jej pestek to bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. To właśnie one utrzymują odpowiedni balans wodny skóry zapewniając, że jest ona nawilżona ( używać olej na hydrolat lub wodę). Tak więc polecany jest do skóry zarówno tłustej jak i suchej, gdyż zbilansuje poziom wody i sebum w skórze. 

Ponadto olej z pestek malin to bogactwo witaminy E – naturalnego antyoksydantu oraz witaminy A, która wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Ma także bardzo dobry wpływ na cerę trądzikową. To zimnotłoczone cudo stało się naszym ulubieńcem wśród olei ponieważ właśnie dzięki kwasom tłuszczowym i dobroczynnym witaminom wspaniale regeneruje naskórek, zmniejsza skutki stresu antyoksydacyjnego, wygładza, przyspiesza gojenie się drobnych ran i poprawia barierę lipidową skóry. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz pobudza regeneracje nabłonków oraz tkanki łącznej. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zawartość w oleju kwasu elagowego sprawia, że posiada on także właściwości przeciwnowotworowe oraz zabezpieczające przed mutacją genów.

Skład: zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła

Pojemność: 30 ml

Stosowanie: można stosować go rano po przemyciu twarzy pod makijaż lub jako dodatek kilku kropel do ulubionego kremu. Zalecały róznież stosowanie oleju na noc gdyż chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek mimicznych oraz skutkami stresu oksydacyjnego.



Szczególna wartość dla środowiska:
  • Wyprodukowane w Polsce
  • Vegan
  • Nadaje się do recyklingu
  • Nietestowane na zwierzętach

Warunki dostawy:

  • Kurier InPost - 12 zł
  • Paczkomat InPost - 10 zł
  • Kurier DPD - 15.50 zł

Pakowanie:

Biodegradowalny skropak i tektura falista


Zamówienia wysyłane są bezpośrednio przez sprzedawców. Jeśli kupisz produkty od więcej niż jednego sprzedawcy, otrzymasz więcej niż jedną przesyłkę. 

Jeśli chcesz zwrócić produkt, pamiętaj, aby odesłać go bezpośrednio do sprzedawcy. Aby to zrobić, napisz na kontakt@ecosy.pl. 

Na odstąpienie od umowy masz 14 dni, liczone od daty doręczenia paczki przez kuriera.

Mydło Stacja to niewielka pracownia w Beskidzie Niskim. Każdy produkt wytwarzany jest tutaj ręcznie, przy pomocy jedynie bardzo prostych urządzeń. Tworzymy kosmetyki według starych receptur, opierających się na intuicji naszych babć, która następnie została poparta nauką naszych autorytetów. 

Do produkcji używamy certyfikowanych surowców, w większości od polskich dostawców, z dbałością o to, by nie zostawiać zbyt dużego śladu węglowego. 

Ważna jest dla nas opcja less i zero waste, dlatego nasze produkty mają szklane opakowanie, a paczki wypakowane są biodegradowalnym skropakiem oraz tekturą falistą.